sinterlama - Reisverslag uit Dharamsala, India van Sanne Rijswick - WaarBenJij.nu sinterlama - Reisverslag uit Dharamsala, India van Sanne Rijswick - WaarBenJij.nu

sinterlama

Door: zoelie

Blijf op de hoogte en volg Sanne

07 December 2008 | India, Dharamsala

He lieve kindertjes! Hier een bericht van de sint.
Zoals jullie misschien wel weten, houdt sanne heel erg van eten.
Nadat ze eerst manja heeft weg gebracht,
heeft ze afgelopen dagen in Dharamsala doorgebracht.
Dit is de 'thuisbasis' van de Dalai Lama uit Tibet,
erg veel mensen doen hier regelmatig een gebed. (oei oei slecht)
Nou sorry ik zal maar gewoon schrijven dit duurt iets te lang en...
Afgelopen woensdag ben ik naar Dharamsala vertrokken, middels een helse busrit van 14 uur. Gaar en wel hier aangekomen en het eerste de beste hotel maar genomen. Kleine kamer, maar schoon. De mensen die hier in het hotel zitten zijn erg gezellig. In de ochtend wat kletsen en zitten en dan in de middag af en toe iets ondernemen. Niet te veel en vooral Shanti shanti (rustig aan). Voor mij nogal moeilijk, dat was de mensen hier al wel opgevallen. Maar ik denk dat ik het misschien een beetje begin te leren. Afgelopen dagen ehb ik nl echt bijna geen drol uitgevoerd (chapeau!)
Het is hier erg mooi. Dharamsala ligt in de bergen. De zon schijnt hier voortdurend, hoewel iedereen gezegd heeft dat het hier ontzettend koud is valt dat reuze mee. Een dikke trui is genoeg als de zon weg is.Heb hier de nodige tempels en het tibetaans museum bezocht. Natuurlijk ook de tempel etc waar de dalai lama zijn sessies geeft. Erg intessant om dit te kunnen zien. Er wonen hier ontzettend veel tibetanen en je kunt hier overal vrijwilligerswerk doen. Engelse les geven aan monniken etc. Dat heb ik allemaal niet gedaan, ik heb vakantie dus... maar afgelopen dagen is er een monnik bij de op bezoek geweest om engels te leren.Dus ben nog wel een beetje nuttig bezig geweest. Erg leuk, en je krijgt hele grappige gesprekken. Ik heb een kookles gevolgt en ik weet nu hoe ik momo's moet maken! (lissy kom maar een keertje eten!)Ook ben ik 2 dgen de bergen in geweest en heb ik in een teashop geslapen, een aparte ervaring. Extra inkomsten natuurlijk. Was super!!
Morgen ga ik door met bus en trein naar Amritsar. Daar is een golden temple en aan de grens met Pakistan is een intessante ceremonie. Waarschijnlijk als de sitautie oke is natuurlijk, ga ik daar naar toe.
Daarna ga ik doorreizen naar Rajastan. Hoe en wat weet ik nog niet.. Dat horen jullie nog!

• 07 December 2008 - 14:59

Rosanne:

Heej meis,
    Eindelijk foto's, super om te zien!En zit ik wat verder te kijken heb je nog een heel verhaal getypt bij je berichtjes....dus voor mij 2 verhalen:)

Geniet maar van het shanti shanti heerlijk!
    En natuurlijk van de rest!

x Rosanne

• 07 December 2008 - 15:09

March:

Keurig meid, ook lekker genieten van je vakantie!! Haha was echt leuk om je even aan de telefoon te hebben vanacht!!
    Kuske...

• 07 December 2008 - 15:26

Loes:

Beste Sanne,
    Je verhaal klinkt weer keurig,en zo te horen ben je erg fris en fleurig..(?)
    Fijn om weer wat van je te horen,al had ik vanacht aan de telefoon rode oren..Ging t over de sari van loes of de malaria van Eef?Er was er maar een echt op dreef...
    Dit was March de toekomstige bruid,wie weet komt er binnekort dan ook een schattige kleine spruit..Zij had echter genne tijd meer om met jou te praten,dus heeft ze in bedje teage os aan ligge blaten..waarschijnlijk was ene Loes meer aan t kwebbelen,volges getuige gaat ze van red bull ernstig stuiteren en bebbelen...(ok hiel slecht)Mupke ik vond t super je ef live te spreken,en veul plezier verder en doe doar gen rare streken..ALAAF!!
    kuss

• 07 December 2008 - 15:37

Marleen:

Goed zo Sanne, ga zo door!!

xx

• 07 December 2008 - 16:10

Men:

Daag mup
    blij dat Dharamsala zo goed bevallen is. Golden tempel is ook echt geweldig! Amritsar zelf is niet al te geweldig. De ceremonie daarentegen is hilarisch. Zorg dat je met die vlag mag rennen! Extra tip: de vrouwentempel in Amritsar. Net de efteling. Alvast heel veel plezier, ook in Rajastan! En succes met de enorme busreizen, want vooral die naar Rajastan is enorm saai..
    Pas goed op jezelf meid xxx

• 07 December 2008 - 17:17

Lis:

Jaaaaaa Momo party!!!!! Super!!! Geweldig om je verhaal te lezen, oude herinneringen komen weer naar boven....In Amritsar vond ik de mannen maar vervelend, nog geen uurtje daar en ze zaten al aan mijn billen! Kijk dus maar uit met die lekker kont van jou! Maar goed de Sikh tempel is prachtig en de ceremonie inderdaad hilarisch! Geniet maar lekker door en blijf vooral schrijven hier!!

• 07 December 2008 - 17:32

Jolien:

Ik begrijp dat je met EHV hebt gebabbeld vannacht... Zal wel een dolle bende zijn geweest!
    Het gaat je allemaal goed meis, ik zie het wel hier. En jaloers ben ik ook!
    Dikke kus
    Jolientje

• 08 December 2008 - 12:30

Eef:

hee sanne, was zaterdagnacht aan de telefoon wel een zatte bende he. Sorry dat we je zo vroeg uit bed hebben gebeld. Nog even over de malariatabletten. Hoeveel heb je er nu over? ik heb er nog 20 nodig en harm ook nog voor twee weken. Kun je dat even snel laten weten als je dit leest. heel veel plezier nog daar en tot snel.

• 08 December 2008 - 20:17

Anny:

hallo sanne,
    Jammer dat pap en ik niet thuis waren toen je belde. Als ik Rick goed heb begrepen ben je nu in Rajastan, hij wist niet precies in welke plaats je bent. In ieder geval in een Sikh-stad.
    Kijk je een beetje uit waar je naar toe gaat hierna? Geniet maar overal van en
    we horen wel wanneer je weer belt of zien je verhaaltje met spanning tegemoet.
    Groeten en kus Mam en Pap.
    p.s. die momo's wil ik ook wel proeven natuurlijk

• 09 December 2008 - 19:12

Sarah:

He zwoelie babe. Ziet er keurig uit die coupe van je. Blijf maar komen met die pics, dan kunnen wij ons een voorstelling maken van alles wat je ziet. Je verhalen klinken iig keurig en zo te lezen is ook deze reis tot nu toe weer helemaal geslaagd. Geniet er van mup.
    Groetjes vanuit dat kleine landje.

• 10 December 2008 - 22:01

Wil Van Soest.:

Sanne, geweldig om je reisverslagen te lezen en wat je beleefd.Ik vind het knap dat je, alleen, dit allemaal onderneemt. Geniet van je verdere reisdagen en we wachten met spanning je volgende verhaal af. Groetjes:Frans en Wil.

• 12 December 2008 - 06:53

Rocky:

Lekker toch dat relaxen...als je terug bent kun je aan de arbeit, dus neem het ervan! En let natuurlijk goed op jezelf en pas op voor wilde bon jovi fans. Dikke kus!

• 12 December 2008 - 10:53

Owwe Schwester:

Zoe as ge ziet stut ut durop.. volges meej was de site kapot want ik heb ok een dag motte wachtuh.
    Hiel veul plezier! ik denk dat je nou in Rajastan zit.. Geniet ervan!!!
    liefs!

• 14 December 2008 - 09:27

Pierre En Truus:

Hoi Sanne weer even niets gehoord,maar het zal nog wel goed met je gaan .Leuk om je berichtjes te lezen.We wensen je nog een fijne tijd daar en heel mooie feestdagen ,het zal wel heel anders zijn daar .
    Groetjes Pierre en Truus

• 14 December 2008 - 10:06

Angèla:

Ha meis,
    Wat leuk die verhalen! Lekker genieten en leren chillen, eigenlijk vreemd dat shanti shanti niet vanzelfsprekend is... Hier is het koud en niets bijzonders te beleven, dus ik ben benieuwd naar je volgende avontuur. Veeel leut megje, xx Anjzke

• 14 December 2008 - 20:08

Marianne:

He Sanne,

En waar ga je de kerst vieren?? Ik meld me alvast aan voor de Momo party in 2009!!

• 16 December 2008 - 07:19

Lien:

New bedstory??

• 17 December 2008 - 08:55

Eric, Die Fylosoof..:

Hoi Sanne,
    Joanita wees me op deze site en heb dus wat zitten lezen;
    mooie verhalen en foto's. Je bent goed bezig. Wat een heerlijk leven (even fylosofisch; je bent hiervan zelf de regisseur.
    In Nederland is het woord swaffelen het populairste woord van het jaar. Er zijn filmpjes van swaffelen tegen de taj mahal. Dus onze vraag is waar in india are u going to swaffl?
    Ik zal je niet vermoeien met de perikelen hier maar wij gaan straks afscheid nemen van Kees en Steven onder het genot van de kerstborrel. Ook krijgen we het kerstpakket. Omdat jij er niet bent heb ik onder mezelf jou kerstpakket verloot en tja ik heb het gewonnen. Ik zal het me laten smaken.
    Oja in Rajastan hebben ze kamelen.
    He groetjes en veel avonturen gewenst.
    Eric