vreemde feestjes in de buurt.. - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Sanne Rijswick - WaarBenJij.nu vreemde feestjes in de buurt.. - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Sanne Rijswick - WaarBenJij.nu

vreemde feestjes in de buurt..

Door: zoelie

Blijf op de hoogte en volg Sanne

25 Mei 2004 | Zuid-Afrika, Pretoria

Hi hi allemaal in het warme tiender! HIer schijnt het winter te zijn, het lijkt echter of het overdag steeds warmer wordt..Mooie hiervan is dat het 's avonds tenminste een beetje afkoelt! Vorige berichtje was een beetje kort maar toch. We hebben een hele dag rondgehangen in bombaya, gandhi's township, wat gesprekjes gevolgd in Zulu en huisbezoeken afgelegd!! Erg interessant en triest om te zien, maar toch je moet het gezien hebben, heb nu ook wat meer foto's gemaakt. Kom erachter dat ik nog van heel veel plaatsen foto's moet maken.. we hebben immers nog maar een maand. Moet wel wil ik jullie laten zien waar ik boodschappen doe, internet, marktjes... bla en natuurlijk moet ik ook nog iets meenemen voor mijn lieve vriendinnetjes, zus en pap en mam... moeilijk maar toch!! hihi. De bruiloft was erg apart. eerst de kerk, nou ja kerk blijft kerk maar toch was wel leuk. Ik kende echt helemaal niemand daar alleen de moeder en bina man van Jenny. Daarna gingen we eten in een restaurant, gewoon heel uitgebreid met veel keuze.. TOen wilde ik gaan drinken; dit moest je dus zelf betalen,kleine tegenvaller.
Ze hadden een juxe-box gehuurd en hier stonden een hoop nummers in dus toen moest er gedanst worden (en als er iets is dat ik niet kan is het dansen..) Maar was heel leuk, en raad eens wie het bruidsboeket gevangen heeft???/ JEP ZOELIE!!! DUs mannen opgepast hihi. Tot mijn grote spijt was het feest vrij snel af en waren wij de laatste gasten die gingne, rond 9 uur!! Toen zijn we naar ZOOM gegaan. Was lachen met vies mannetje dat ons xtc probeerde aan te smeren, want dat doen ze hier volgens mij veel. Niet heel lang gebleven hier want rosanne was beetje ziekjes, kunt iemand nog niet alleen naar huis laten gaan woh! TOen naar huis gegaan en M en ik nog naar de taibo hal bij ons tegenover gegaan, hier was nog muziek. Wij wisten nie wat dat was dus maar naar binnen gegaan. Was een feest om geld binnen te halen voor een school. Dus er was entree geweest en iedereeen had drank en eten bij. Wel grappig, dit zou bij ons dus ech tniet kunnen.. Er was ook een dj en voordat we het in de gaten hadden werden M enik omgeroepen als: special welcome to 2 Dutch girls!!! Marianne en Sanna!! Kei grappig, die Dj hadden we dus een week eerder in dat vage kroegje bij ons in de buurt gezien.. Was wel lachen, wat mensen ontmoet en een goeje zaterdagavond gehad. Zondag niks gedaan en langgg in bed gelegen!! Denk trrouwens dat ik vrij wit terug kom want ik ben nie zo'n fanatieke zonner meer.... Ej mensen thankx voor jullie berichtjes en tot 25 juli!!

• 25 Mei 2004 - 07:46

Jolien:

Yow, Sanne!

Die mannen moeten inderdaad maar gaan oppassen voor jou nu je het boeket gevangen hebt....
    Keurige verhaaltjes trouwens, gaan alleen maar over feesten en zuipen! Hoe staat het met je sponsoren? Gaat het allemaal zoals gepland?
    Ik hoop het, hier begint het nu idd ook een beetje warm te worden dus als jij terug komt dan zijn wij bruin!

Meiske, tot de volgende keer maar weer!

liefs xx Jolien

• 25 Mei 2004 - 08:09

Zoelie:

sponsoren zoeken gaat goed! We hebben de datum verzet naar zo 20 juni. hier is nl een marathon en dat schijnt een happening te zijn, ik laat het horen

Oja die foto is fout, ik wilde eens wat proberen, ik zal het zo nog eens proberen, de goeie hopelijk!!!

• 25 Mei 2004 - 10:13

Sissy:

eeeh liefe sus..
    zo te horen makte steeds meer meij daor!
    As ge mar nie getrouwd trug komt want ik wil um wel urst ff keuren.
    Heb trouwes ow kadootje gekregen.. vond ut erg moj! dankewel. Ut lit nou nog tuus dan kan mam um ok nog ff zien en dan neem ik um meij nor ehv um um een moj pletske te geven.eeh toedels en de ballen!
    ps: we hebben mit 5-0 van cassele verloren... mar dat kumt tuurlik umdat geej dur nie beej waard..

• 25 Mei 2004 - 10:43

Heuf:

en kriege ow lieve dierbaare bruurs gen kado? Kan ut wel begriepe, Ward was zienne ketting al binne un dag kwiet. Dat boeket motte ze ow wel in de trui gegoeid hebbe anders kan ik me nie vurstelle dat geej un bruidsboeket vangt. balle heuf

• 25 Mei 2004 - 14:23

Rick:

ik wil ook kadootjes!

• 25 Mei 2004 - 16:32

Mendy:

hej sanne, weer erg gaaf! maar dat is het eigenlijk elke keer wel. wat wil je, als je in afrika zit. maar de feestjes daar klinken idd wel erg gaaf. alleen die bruiloften... errug vreemd. maar we zullen de kel wel zien die de gelukkige gaat worden denk ik zo woh. nog gekust de laatste tijd?? xx

• 25 Mei 2004 - 17:56

Anny:

hoy sanne,Leuk verhaaltje weerHopelijk krijgen wij je toekomstige man eerst te zien en kunnen we keuren. Niet dat je ons voor het blok zet!!!
    Die foto's zijn tamelijk klein maar het kan ook zijn dat ik niet weet hoe ze groter moeten.
    Trouwens Ward is ijn ketting niet kwijt. Die lag op zijn slaapkamer. Zal hij wel afgedaan hebben toen hij zat was en het vergeten zijn.
    Maak maar mooie fotö's van alles waar ik (door omstandigheden) geen foto's van gemaakt heb.
    De groeten van Ward en pap en mij.

• 26 Mei 2004 - 08:24

Loes:

Hee Zoelie!!!!
    OOooh helemaal geweldig ow verhaaltjes!Wel gaaf dat die DJ jullie nog kende..jaja zit mevrouw ien afrika en dan nog berucht zien.hihi.
    Wel raar trouwens dat je op een bruiloft je eigen drinken moet gaan betalen.Maar ja dat zal inderdaad wel overal andres zijn in elk geval wel leuk om mjee te maken.
    Hier gaat ook alles zijn gangetje,weinig roddels te vertellen alleen dat Marleen geslaagd is en nu voortaan als juffropuw Marleen door het leven gaat.Maar verder eigenlijk nie veul meegemaakt dus ik stop mar wer es.Megje nog hiel veul plezier doar!!!
    Knoevvel van Loes

• 26 Mei 2004 - 16:41

Ties:

hee party-animal! Tjonge jonge.. wat een gefeest daro. Thanks voor je kaartje...en van 'super'diny krijg je de groetu terug. En sanne, als je dadelijk nog een week hebt of zo, ga je gewoon elke dag in de zon zitten. Ben je zo bruin!! niks ant handje!
    Zeg die groetjens
    xties ( vandaag gen op ow dikke teen, het ie nie verdiend)

• 26 Mei 2004 - 17:17

Rocky:

Hey wiefke, bekend an het worre daaro of nie? Jajaja....ok nog het bruidsboeket vangen....ge mot dus wel snel scoren, wilde enne wilde africaan mit noar tiendere nemen. Ej meis, ok de groetjes van Timmy hiero, tot snel weer!! kuz

• 27 Mei 2004 - 07:07

Sarah:

ik vroeg me laatst nog af wie er van ons het eerste zou trouwen... nou dat antwoord heb ik al vrij snel gekregen.. had ik niet gedacht!!
    Ik heb trouwens een kamer in Einhoven! Gewoon leuk snoezig kamertje dicht bij het centrum. Dus rest dames dat wordt stappe!!
    tot wer unne kier houdoe. (moet vast oefenen woh)

• 27 Mei 2004 - 19:46

Lenny:

Hey Sanne,
    Leuk kaartje. Was super op vakantie. maar daar is het ook mooi zo te zien aan de mooie foto's. Keurig! Leuke verjaardag daar gehad. Zal wel of nie? Nog veel plezier daar en tot de volgende keer
    kus Lenny

• 28 Mei 2004 - 08:20

Sanne:

Hi! Sorry had geen zin om verhaaltje te typen, en daarbij had ik ook nie veel te typen. Heb gewerkt deze werk en dat was weer leuk. Ben nu al iedere keer aan het vertellen dat ik naar huis ga etc. Ga het toch wel moeilijk vinden om te gaan denk ik. Het zijn zo'n lieve kindjes!!! Fundag gaat helemaal Top worden en de maand reizen ook. Ik weet nog nie waarheen maar dat komt goed!! giyabonga (zulu voor: Ik danken U)voor al jullie berichtjes, hojje, zwahoeliezoelie

• 28 Mei 2004 - 10:20

Nieke:

Hee sanneke
    Zo te lezen nog alles superfluper daaro. Echt kei leuk om te lezen. Allemaal gezuip, gedans en getrouw. Keurig. En jij bent dus de volgende......hihi..... Ben erg benieuwd naar de gelukkige....
    megje, nog muchus funno.
    xxx nieke

• 31 Mei 2004 - 09:57

Ties:

eej zoelie...natuurlijk heeeeel veel plezier als je dadelijk dat maandje gaat reizen!!! Leef je nog lekker uit!
    xties

• 01 Juni 2004 - 08:50

Angèla:

Haaa Zoelie!
    Yip, alles is dus nog steeds okay daaro? Schon schon schon... Hier gaat ook alles z'n gangetje. We zijn afgelopen weekend naar Geisterse kermis geweest, was wel leuk, maa je hebt niets gemist. Roddels... hmmm ik hoorde gisteren dat Marcel Rongen een ongelukje heeft gehad, maar dat het allemaal wel goed gaat komen. Verder zou ik het echt niet weten. Ik wens je nog een hele toffe tijd toe daar en tot snellie. Kus kus kus van Anjzzz

• 01 Juni 2004 - 10:16

Johan:

keurig boeket gevangen, ik wacht hier wel op jouw!
    johan

• 01 Juni 2004 - 21:42

Eeeh Zoelie:

dirk vroeg of ie de groeten terug kreeg.... Ik zei ik denk ut wel... heej was nie blie dat geej dat nie gedoan hat! Dus vermeld dat de volgende kier ff dan is den jong ok wer blie!
    hojje woh kleine kamiel

• 01 Juni 2004 - 21:43

Sissy:

dat stuk hierboven is trouwus van meej
    toedels