kaapstad. - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Sanne Rijswick - WaarBenJij.nu kaapstad. - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Sanne Rijswick - WaarBenJij.nu

kaapstad.

Door: anny

Blijf op de hoogte en volg Sanne

14 April 2004 | Zuid-Afrika, Pretoria

hallo iedereen.

Hier weer een mailtje van anny,ik begin het al te leren. zo'n Internet cafe. ). W ehebben net gegeten in Kaapstad waar we vanmorgen om 8.3- aankwamen, en netjes opgehaals werden zoals we per telefoon afgesproken hadden.
we zitten in een soort backpackershotel midden in de stad en kijken uit opde Tafelberg als we op het balkon staan. Vandaag was votingday en dus was weer alles dicht behalve aan Waterfront, waar we dus lekker rondgewandeld hebben (aan de haven) en dus ook een rondvaartje gemaakt. Lekker wat pilsjes gedronken in de zon en wat gegeten mt de Tafelberg als uitzicht. Fantastisch. Maar dat mag ook wel wat gisteren en eergisteren hebben we ons (vooral ik dan) ons ontzettend afgebeuld op een of andere berg in de Drakensbergen. We hadden een 2-daagse rondrit geboekt naar Drakensbergen met ginds en alles. De eerste dag zijn we naar de Sani-Pass geweest met een 4x4 jeep over een weg die je je niet kunt voorstellen, zo slecht. Als je een kater had was je al in het begin uitgestapt zo erg. maar het was wel de moeite waard. We hebben gegeten in "De hoogstgelegen pub" in Africa. Waar Sanne natuurlijk een pilsje heeft gedronken. Daarna naar een Lesothodorp geweest waar we foto s konden maken. Daarna weer terug
over die slechte weg, weer in het busje(allen Sanne en ik met een gids en een vriend van de gids). We hebben geslapen op een farm in een leuk rond huisje. ,s avonds hebben we gebraaid en daarna bij het kampvuur nog wat gedronken.. Maar dedag daarna hebben we ervan gelusd. Na het ontbijt op weg naar een berg waarvan ik de naam niet meer weet. Na enkel kilometers fijn "gewandeld" te hebben moesten we klimmen. Ik kan me niet herinneren ooit zo moe en buiten adem geweest te zijn. We denken ongeveer 2 km klimmen en behoorlijk steil. Ik heb een paar keer gedacht ik stop en laat Sanne foto"s maken , ik zie het wel wel maar gelukkig toch doorgezet. Achteraf wel fijn natuurlijk, want toen zagen we de Bushmen paintings. En toen weer terug, maar dat was niet zo erg. Alleen heb ik nu vreselijke spierpijn natuurlijk. Maar xzoals Sanne zegt "hetwas werelds". Ik ben natuurljk weer verbrand. En vandaag alweer want hier is het nu ongeveer 25 graden.
We hebben een taxa besteld o ns morgenvroeg nar de Tafelberg te bregen (want ew zitten vlakbij enb toch is het 2 en een half uur lopen daarnaar toe. En dan gaan we met de cablecar naar boven (fijn voor mensen die hoogtevrees hebben, zoals Sanne en ik). We zien wel. We moeten daar toch geweest zijn.
sorry voor de typefouten maar ik heb een paar glazen wijn gehad.

De groeten van Sanne en mij.

• 14 April 2004 - 20:03

Manja:

Zo jongens,
    dat was meej het reisje wel! Hebben jullie toch mier gedoan as ik de afgelope dagen!
    Ga zo door en geniet.. en anny, ik heb al een keer gestofzuigd! en toen ik het huis verliet was zelfs het fornuis brandschoon!
    Verder effe vermelden dat ge echt nie mot geluuve wat ze allemoal zeggen!
    Oh ja, we hebben nog paasontbijt gehad van Mendy! Die was extra kei vroeg opgestoan um os te verwennen, ziede mam het loopt allemoal op rolletjes..
    de groeten en nie noar beneje kieken allebei as ge in die lift zit!
    Hier was ut vandaag by the way bijna 20 graden en morgen weer!
    heel veel groeten an de negers van meej!

• 15 April 2004 - 07:03

Angèla:

Heee Avonturiers...

Zo te lezen vermaken jullie je alletwee, das toch schon! Het klinkt er allemaal heel mooi, krijg d'r spontaan kriebels van, met andere woorden: bin best een bietje jaloers :o) Verder heb ik niet zo heel veel nieuws, nog anderhalve week naar school en dan zit het er voor mij weer op, yahoo... Ik zou zeggen, maak er nog een gezellige tijd van met z'n tweetjes, ma da zal wel lukkuh! Alvast proost vur bej 't volgende biertje/ wientje...

x Angèla

• 15 April 2004 - 07:13

Rocky:

Haha, keurig dames, zo te lezen hebben jullie het daar ZUPER naar je zin!! Mooi zo!! Lekker weertje, een biertje, vanalles te beleven....das toch werelds? (om het maar in sannes term uit te drukken). Ik zou zeggen; geniet er nog van en tot snellie....de groetjes...

• 15 April 2004 - 08:52

Sarah:

werelds. Klinkt ontzettend goed. Ik gister wel balen!! Ik kwam online en zeg; ha sanne en dan ineens weg die sanne. Bale man. Was ik dus net te laat!!! Maar volgende keer beter. Jullie nog veel leut same houdoe

• 15 April 2004 - 09:27

Jolien:

He familie!
    Keurig om te horen dat ook Anny zich vermaakt bij de negers in het verre zuiden van Afrika...
    Maaru, Anny niet te veel zuipen wah... anders leert Sanne het nooit af hihi!
    Nog heel veel plezier samen
    en tot de volgende keer
    Liefs Jolien

• 15 April 2004 - 16:30

Thijs:

hallo sanny en anny. samen op reis. niet vechten he. Hier is alles goed en de paasfeest pop festivallen waren super leuk. (vooral merlin) Nou anny als je niet teveel spierpijn het kunde samen smorgens gaan rennen. Heel veeel plezier en lol samen.(ben redelijk benieuwd naar foto. ) groetjes thijs

• 15 April 2004 - 17:48

Mendy:

hej vrollie, dat klinkt wel wer gaaf! en een bitje spierpien kan noeit kwoad anny, doa blievde jong va! nog veul plezeer samen, drink der ma enne op os en os mam, want die is jeurig vandaag! xx