op weg naar de AnnaPurna - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Sanne Rijswick - WaarBenJij.nu op weg naar de AnnaPurna - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Sanne Rijswick - WaarBenJij.nu

op weg naar de AnnaPurna

Door: zoelie

Blijf op de hoogte en volg Sanne

19 Oktober 2008 | Nepal, Kathmandu

Heey! Afgelopen dagen waren top! Gisteren met miene personal guide naar pharping en chobar geweest met de local bus. Echt een happening. ik moest weer terug denken aan zuid afrika.. alleen dit was nog wat ergere. Overvolle bus, met mensen aan de buitenkant hangend om mee te kunnen, en natuurlijk muziek! Erg leuk moetetn ze nog steeds in de hermes bus in voeren. Zaterdag ochtend is de dag dat in een bepaalde tempel in Pharping de dieren geofferd worden. Rijen van honderden mensen die offeringen komen brengen aan de god......(weet niet meer)Een bloederig tafereel. Verder de dag erg veel gewandeld en veel natuur en natuurlijk tempels bezocht. Echt super!!! Nu goed vandaag heb ik een relax dag want morgen ga ik vertrekken. Ik heb nl een reis geboekt om een trekking te gaan maken in het Annapurna gebied. Dit wil zeggen 19 dagen de bergen in om uiteindelijk op een hoogte van 5613 meter te eindigen.. (in ieder geval zoiets). Nadat de top bereikt is nog een paar dagen lopen om uiteidelijk weer de plaats van vertrek te bereiken. Tegen de tijd dat ik daar ben zal meine schwester ok ongeveer naar Pokhara komen. Goede vooruitzichten dus maar weer.
Danke voor al uw berichten en tot over een paar weken! kusje sanne

• 19 Oktober 2008 - 06:35

March:

Klinkt goed meid! Maar zal wel zwaar zijn of nie, 19 dagen rond zwerven?? In ieders geval veel plezier en kijk goed uit, we wachten vol spanning op het volgend verhaaltje over 19 dagen!
    Kuske...

• 19 Oktober 2008 - 08:52

Manja:

wow.. 19 dagen.. Dat zal wel pittig wurruh. Ik hoop mar dat ge enne leuke sjerpa het.. Plant maar een vlaggetje op de anapurna, doe maar beej die van Mathieu in de buurt, wel met t familiewapen natuurlijk! (denk dat dat een gele vlag met een dread erop is) Geniet, maak veel foto's en have Fun!
    liefsx

• 19 Oktober 2008 - 09:14

Rosanne:

Heej Sanne.
    geniet van de wandeling en denk eraan genoeg water drinken op die hoogte!
    Have fun

x Rosanne

• 19 Oktober 2008 - 09:52

Men:

He mups
    Dus de eerste trip gaat beginnen? Spannend! Maar zal vast en zeker geweldig mooi zijn daar in de bergen. Oja die offering trouwens: ehm gatver? Je moet alles een keertje meegemaakt hebben zullen we maar zeggen wah.
    Geniet ervan meid!
    Kus kus

• 19 Oktober 2008 - 10:58

Mieke:

Nou Sanne ....dan zul je wel met flinke spierballen in de benen terug komen van die berg,offff spierpijn !!!
    Ben benieuwd.Geniet ervan maar wees voorzichtig he.
    Liefst van uit de rietbos in Horst.

• 19 Oktober 2008 - 12:19

Lian:

SO das hoog!
    wel gaaf dat je geniet en dat je zo'n uitdagende trektocht voor de boeg hebt. geniet ervan en ik kijk uit naar je volgende story!
    xx Lian XX

• 19 Oktober 2008 - 14:29

Nieke:

cooliewoelie voor zoeli. Klinkt al allemaal rete-gaaf. Enne, was die bus net zo gaaf als de maasdalbus???
    have fun meid

• 20 Oktober 2008 - 07:31

Mup..
    Ik moos ok denken an de maasdalbus..Koos te dr ok ien poaldansen of was t doar te vol vur!!hahaha..Maare klinkt erg gaaf.. en nou die 19 dagen wandelen en klimmen..succes drmit!!
    Kus

• 20 Oktober 2008 - 09:33

Rocky:

Oef oef, dat gaat een heavy tocht worden! Good luck en ben benieuwd naar je verhaal hierna! Dikke kus

• 20 Oktober 2008 - 15:34

Ties:

Yoooo! Klinkt verrekkes goed hoor. Houe zo die personal guide woh :)
    Maarre...wat een tocht zeg. Dat zal zeker een mooi en avontuurlijk verhaal opleveren voor ons hihihi. Geniet ervan en take care in de bergen. Zal ook pittig worden, dus succes!
    xxx

• 20 Oktober 2008 - 16:48

Lenny:

Eej Sanne..
    Klinkt heavy, 19 daagjes klimmen, maar wel super gaaf!!! Geniet ervan en we horen wel hoe het geweest is! xx

• 20 Oktober 2008 - 17:57

Rick:

goed bezig zuster!
    ik ben blie dat alles goed gut. vermaak ow de kommende dagen woh! ok de groete van evelien

• 20 Oktober 2008 - 18:37

Lenie En Ben:

He San,

Wat goed San dat je het zo naar je zin hebt. Respect voor alles wat je zo durft te ondernemen hoor! Mooie, maar spannende vooruitzichten die trekking. Benieuwd wat je allemaal gaat beleven. Pas goed op jezelf en veel succes meiske!!

Liefs Ben en Lenie

• 21 Oktober 2008 - 07:39

Heej Bikkelvrouw!!!

Klinkt echt superdelux vetjes!! Bikkel nog maar ff lekker door!!

TOEDELS

• 22 Oktober 2008 - 15:45

Sarah:

Zo zo dat klinkt al goed Zwoelie. Als ex-afrika-ganger kan ik me enigzins voorstellen hoe het was in die bus... Zullen vast nog meer van zulke avonturen volgen. Veel plezier!

• 24 Oktober 2008 - 22:45

Lien:

He Zoelie,
    Al flink aan het afzien in/op de bergen???
    Ik denk aan je, hier is het ook koud (moet je de verwarming aanzetten theeuwen!!)
    Doegie doei
    x Jolien

• 25 Oktober 2008 - 08:26

Hee ozze zwoele zoelie!
    Ik heb serieus vannacht over je gedroomd! We waren aant bellen en je vertelde dat het -25 graden was 's nachts in de bergen. Ik mag hopen dat 't een kontverhaal van je was, want anders ben je genaaid, haha. Hoop snel weer iets van je te lezen!!! Dikke knoevel

• 25 Oktober 2008 - 09:22

Josca:

Hey Sanne, Leuke verhalen hoor! Je vermaakt je daar wel zie ik. En nu alweer enkele dagen op avontuur in de bergen. Ik lees wel weer hoe het is gegaan daar. Ben benieuwd naar je volgende verhaal!
    Bye bye

• 25 Oktober 2008 - 18:05

Jenzen:

Heey Sanne,

Wie gehts?
    Jammer dat je nog geen fotos's op de site hebt, maar ik kan me wel inleven in je verhaal. Las dat je gaat klimmen! Das genne shit Sanne.

Doe tante Yeti an de Kali Gandaki de groeten en tot de volgende keer.

• 27 Oktober 2008 - 04:34

Ralph En Yvonne:

Ha Sanne,

wij zijn momenteel ook in Nepal. Hebben de ABC trek gedaan en zijn daarna gaan raften op de Kali. Morgen gaan we maar Chitwan NP. Dus we zullen je helaas niet meer tegen komen. Veel plezier nog !!

• 28 Oktober 2008 - 19:55

Mathieu:

als je de Annapurna-I ziet, doe hem de groeten!

• 29 Oktober 2008 - 15:40

Sandy:

Heej Sanne!
    Ik lees net je verhalen en dat klinkt als heel ver weg en superavontuurlijk! Zo te lezen vermaak je je prima en dat is het belangrijkste, toch!!
    Ik dacht op de foto te zien dat je dreads weg zijn.... Dat zal toch niet??
    Enjoy je trekking-tocht en geniet van je avontuur!!
    Mis je wel (hi, hi),
    Liefs van Sandy

• 29 Oktober 2008 - 21:09

Lonny:

Sanne, geniet van al het moois daar op die berg. Ben benieuwd straks naar je verhaal. Vuilniszakje niet vergeten.
    Groetjes Lonny

• 30 Oktober 2008 - 09:54

Paté:

een zoeplap, goed bezig! vermaak je maar goed daar! en we horen wel weer als er nieuws is, ruig als manja ook komt waarschuw je wel de rest van de bevolking daar dan?
    groetjes

• 31 Oktober 2008 - 11:55

Schwester:

Ha zoelieman! Hoop dat alles goed is met je..
    Ik heb er zo'n zin in!!!!!!!!!

• 01 November 2008 - 11:30

Sarah:

Ik ben ondertussen wel benieuwd hoe het met je spierpijn staat....

• 01 November 2008 - 13:12

Men:

Zwoelie, ben je ondertussen alweer op lager grond beland? Ben benieuwd hoe het met je gaat!
    Wens ik je nu alvast heel veel plezier met Manja. Weten jullie al waar jullie naar toe gaan samen?
    Enjoy! xxx

• 01 November 2008 - 20:40

March:

Hey meis,
    Enne, al spierpijn??
    Veel plezier samen met je zus op reis!!!
    Kuske....

• 02 November 2008 - 12:10

Lian:

hee sannepanne,
    alles kits?! hopelijk kun je nog lopen... ik ben ook benieuwd wat je nu allemaal uit gaat spoken.
    groetjes Lian

• 02 November 2008 - 21:35

Rocky:

Ja, sorry, is m'n derde reactie alweer...kijk nog iedere dag of je er iets op hebt gezet, hihi. Even een bedankje voor het cadeuautje voor m'n verjaardag! Heerlijk zo'n gezichtsbehandeling...kei leuk!
    Wacht met spanning af op een nieuwe story. Alvast veel plezier je big sista!
    XX

• 03 November 2008 - 09:15

Tante Marian:

Sanne .
    Was een heel gekloot om je te vinden .
    Deej natuurlijk alle fout met de computer .
    Wat zul je mager terug komen met al dat geploeter. ga nu proberen om je fotoboek te opene doej .kusjes van Frits en mij

• 03 November 2008 - 20:24

Angèla:

Ha meiske, inmiddels ben je al een heel eind opweg naar d'n toep! Ben benieund naar je verhaal... Ow schwester staat ook al bijna paraat, wat onzettend leuk. ENJOY en tot ow volgende story, fantastico! xx

• 04 November 2008 - 14:20

Ties:

Hoe staat het er mee? In welke staat ben je nu...bevroren of alweer ontdooid? Ik ben benieuwd naar je volgende verhaal!
    xxx

• 05 November 2008 - 11:18

Loes:

en Manja al gespot doar urgens...??Geniet drvan mit zijn 2-en..

• 05 November 2008 - 14:47

Anny:

hallo geinteresseerden,

Manja heeft vandaag 5-11 gebeld dat ze goed aangekomen was in Dehli (met ca. 4 uur vertraging vanwege de mist). Ze heeft een tripje geboekt naar de Taj Mahal en nog meer maar ik ken de namen niet en daarna naar Nepal waar ze waarschijnlijk pas 11 of 12 november aankomt. Als het goed is schrijft ze dan zelf iets op deze site.
    Groetjes Anny.

• 05 November 2008 - 20:04

Marianne:

He Sanne,
    Ben benieuwd of de top al is bereikt? Je zus is er al bijna, jemig wat vliegt de tijd toch! Hier is alles zijn gangetje, geen nieuws is goed nieuws he?! Liefs.

• 06 November 2008 - 17:32

Yvonne (en Marcel):

Ha Sanne,
    Ik hoorde van mam dat je een site bijhield. Dus ik ben meteen gaan kijken!! Het klinkt allemaal goed dat Nepal. Hopelijk heb je nog af en toe tijd om een berichtje te plaatsen zodat wij hier ook mee kunnen genieten.
    19 Dagen wandelen?!? =RESPECT!!! Wat zul jij een spierpijn hebben na afloop, maar je kunt vast wel ergens voor een paar dubbeltjes een massage regelen. Ik ben echt heel benieuwd naar je verhalen over de beklimming. Geen hoogteziekte gehad?? Want ik lees dat je behoorlijk de hoogte ingaat.
    Heel veel plezier met je zus en maak er samen maar een gezellige tijd van in Nepal!!

Yvonne

• 07 November 2008 - 23:14

Pierre En Truus:

Zo Sanne wat een uitdaging !Ik ben benieuwd hoe je het er vanafgebracht hebt en Manja zal ook wel blij zijn als zij je ziet .Ik kijk uit naar je verhalen.Misschien nog wat tips voor Yvonne en Marcel? Nog veel plezier samen met je zus. Groetjes Pierre en Truus

• 18 November 2008 - 21:01

Brigitte:

Hey Sanne,

Moest even zoeken, maar na wat tips van Rianne heb ik je toch kunnen vinden.
    Kei stoer dat je dit zo doet!!
    Gelukkig heb je het erg naar je zin. Ben benieuwd naar je volgende avonturen..
    Veel plezier nog!

Liefs Brigitte