Richards farm - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Sanne Rijswick - WaarBenJij.nu Richards farm - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Sanne Rijswick - WaarBenJij.nu

Richards farm

Door: zoelie

Blijf op de hoogte en volg Sanne

04 Juni 2004 | Zuid-Afrika, Pretoria

Hihi, vandaag een werelds dagje gehad! Vanmorgen een auto gehuurd om om 9 uur naar de farm van onze securety guard te gaan. Ik wilde hem huren (de auto) maar helaas moest 21 zijn.. dus lis heeft hem gehuurd. En rond 9.30 zijn we aangereden richting Mapuluma. Richard had echt 10 kg aardappels, 10kg meel, 20 kg andere spul, nog 2 zakken bij en nog 10 kg rijst die wij hem gegeven hebben. Dus de auto zat aardig vol en was aardig zwaar. Maar rond 10 uur zijn we aangereden, en veel gepraat onderweg... hij kan dus maar een heel klein beetje engels, dat is erg grappig. Rond 11.30 waren we daar, na half uurtje over zandweggetjes en lemen hutjes gereden te hebben. Richard heeft 10 kinderen en een vrouw. Ze hebben helemaal geen electriciteit en water. Toch zag het er redelijk uit. We zijn hier 2 uur geweest en hebben familiefoto's gemaakt, rond gekeken etc, die wilden ze heeell graag hebben. Dus dan voel jeje ook niet zo lullig als je foto's maakt! Normaal gesproken gaat hij met combi's en bussen dus hij was echt blij want het was gratis en veellll sneller. HIj gaat 1 keer per maand 3 dagen naar huis. Oja en hij doet nachtdiensten. Wsa een leuke ochtend middag, op de terug weg langs de Wimpy gegaan en nu zijn we hier met onze auto! wat een luxe, voelt best stoer om met je eigen auto hierheen te rijden... Zo meteen gaan we bowlen. Ja ik wiet het, mar dit is nog vur rosannes verjurdag want die viend spelletjes doen zuh tof, en wej nie. Dus vandoar, aangezien we nou en auto hebbe hoeve nie mit de taxi want het is toch wel een end. Dus kumt goed hier. MOrgen wiet ik nog nie wat ik goj doen. In iedergeval effe auto terug brengen en noar fotozaak um fototolletje te ontwikkele en kieke of het apparaat het nog wel duut. (meistal nie as ge um op de grond loat valle, loog ien 5 diele op de grond... dus ik hoap dat die ut nog duut). Verder ien tiender en umstreke alles nog palletie? Oja Ties, ik heb effe foto's gekeke, kei tof!! Foto's van mien teampje.!! Oja zaad brief is binnen en manja nie vergete um tege dirk te zegge, mam ziede trots op mej nou antwoorde probier te geve. Is moeilijk huur want ik kan mien site (dus reacties) nie zien as ik dit typ!
Schottelslette, aju!!

• 04 Juni 2004 - 15:41

Altied Moj Ok Smerges:

THat's me!! EJ oja vur diegene die het interessiert: dinsdagmerge bin ik wer op de chat, as dat fuck ding ut duut teminste. alaaf

• 04 Juni 2004 - 19:10

Anny:

ha sanne.
    Dat klinkt erg interessant. Hadden jullie Richard al die boodschappen kadoo gedaan?
    Is dit trouwens die nachwaker die ik ook ken en die jullie zo aardig vinden? Lijkt me wel hè. Ik hoop dat je fototoestel het doet Ik wil die vrouw en 10 kinderen wel eens zien. De groeten van mij en ook van pap die in bed ligt want hij is ziek zoals je weet.
    hojje mam.

• 04 Juni 2004 - 20:21

March!:

Hey Sanne,
    Jesus zeg, het den meneer 10 kinders rond rennen doar? Drukke bedoeling of nie! Trouwens bowlen is zeer keurig, wej hebbe gediscobowld op holiday.
    Toedels!

• 05 Juni 2004 - 08:54

Mendy:

Hej Sannie! Voor zover ik je verhaaltje kon volgen klonk het errug gaaf. En wat een snel berichtje deze keer, ik was verbaasd dat der alwer iets nieuws op stond. Hou vol! Maar nog altied moi ok smerges dus, kumt goed uut, anders mogde nie mer beej os gruupke as ge terugkomt haha! Megje, nog kei veul plezier en tot de volgende kier! xx

• 05 Juni 2004 - 09:52

Sissy:

ha dokus,
    koos ut nie allemoal richtig volgen, mar ik begriep dat het leuk was. Hop dat het bowlen bietje ruig was, goan weej ok doen mit de klas binnenkort. Goed dat ge antwoord geft op ozze vroagen enzoe, zien we hiel blie meij.
    Zal nie vergeten um dirk de groetjes te doen, zeker nie!
    Doe mar nog veul lol maken doar en tot de volgende wienerschnitzel!
    AJUUS

• 09 Juni 2004 - 08:07

Sarah:

ja ik ben het met al die andere eens!! Duidelijk Nederlands schrijven kun je neit meer!!! Maar ja we kunnen het nog volgen en het klinkt voor de verandering weer super. Bij mij komt het ook steeds dichter bij. We krijgen 2 beurzen (ipv 4) en er is contact met Reshma gelegd en ze vind het goed als we volgend jaar komen!! Keurig woh.
    zeg zwahoelieboelievoeliekoelie bis das nachste mal

• 09 Juni 2004 - 14:20

Sonja:

Goeie Middag,
    Zo te zien hedde wer veul mois mit gemakt, net zoals wej. Wilmie is speulster van het joar gewore. Wej hebbe met FC toernooi de 13de en 12de plats (latste) behaald. Mar wej hebbe wel de sportiviteits pries gehaald. Het was wer een vruchtbare middag. Doe rustig an en de groente.

• 09 Juni 2004 - 18:01

Brotha:

zoelie!
    das al een tijd gelee. totaal vergeten te kijken natuurlijk. ik heb het ook zo druk gehad; school, zuipen enz. maar nu ik voortaan als halve straight edger door het leven ga heb ik weer wat meer tijd voor mijn lieve familie.
    dat was het eigenlijk al. als ik iets te melden heb zal ik het binnenkort wel weer doen. viel spass schwester
    grusse aus das nimwegse